paul-block-optiek-slide-oogzorg-keratoconus-1

Keratoconus

Wat is keratoconus? 

Keratoconus is een oogaandoening waarbij het hoornvlies langzaam dunner wordt en een kegelvormige (conus) vervorming ondergaat. Keratoconus is een niet erg zeldzame aandoening, die naar schatting voorkomt bij 1 op de 1500 personen en lijkt een genetische oorzaak te hebben (bij ongeveer 10%). Keratoconus treedt bijna altijd in beide ogen op en begint meestal in de kindertijd en ontwikkelt zich pas goed tussen de 20- en 30-jarige leeftijd. De gezichtsscherpte kan ernstig worden aangetast en overgevoeligheid voor licht wordt ook vaak genoemd als symptoom. Keratoconus en de daarmee gepaard gaande visusstoornissen beïnvloeden vaak de mogelijkheid van de persoon om normaal te functioneren.

Behandeling van keratoconus

Met behulp van een cornea topograaf houden wij de conditie van uw hoornvlies nauwlettend in de gaten. Daarnaast proberen we met een bril of contactlenzen uw gezichtsvermogen te verbeteren. Regelmatige controle is erg belangrijk om uw ogen in goede conditie te houden.

Normale standaard contactlenzen kunnen bij een gevorderde keratoconus niet meer worden aangepast. In gevorderde gevallen zal een bril ook niet meer leiden tot goed zicht. Alléén speciaal aangepaste contactlenzen kunnen een oplossing bieden.

Kom langs!


Top