paul-block-optiek-slide-contactlenzen-1-2

paul-block-optiek-slide-contactlenzen-1

Contactlenzen voor alle situaties

De laatste jaren zijn brillen steeds modieuzer geworden en bijna niemand vindt het nog vervelend om er een te dragen. Als u de uitgebreide collecties modieuze brillen bij de Paul Block Optiek ziet, vindt u dat ook helemaal niet zo gek. Er zijn ook steeds meer mensen die de bril echt als modeaccessoire zien en er zelfs meerdere van hebben. Toch zijn er ook 1,3 miljoen Nederlanders die voor contactlenzen hebben gekozen.

Natuurlijk is contactlenzen aanmeten en verkopen één ding. Oogzorg is voor ons nog iets anders waar we voor de volle 100% aandacht aan willen geven. Contactlensdragers vormen een groter risico als het gaat om ooginfecties. Het is voor u dan ook belangrijk dat u de symptomen herkent van een ernstige infectie. 

Symptomen ooginfectie

Wanneer u een pijnlijk oog heeft met roodheid, wazig zien en lichtgevoeligheid, stop onmiddellijk met het dragen van de contactlenzen en neem contact op met de contactlenspraktijk. Een onbehandelde infectie kan het gezichtsvermogen aantasten en zelfs verlies van gezichtsvermogen veroorzaken.

Preventie

 1. Kom regelmatig op controle
 2. Bevochtig NOOIT de contactlens met kraanwater
 3. Draag de contactlenzen niet bij het zwemmen en saunabezoek
 4. Draag de lenzen voor de aangegeven periode
 5. Reinig de contactlenshouder elke ochtend en laat deze aan de lucht drogen om groei van bacteriën te voorkomen
 6. Bewaar de vloeistof en de contactlenzen op een droge koele plaats
 7. Desinfecteer de lenshouder wekelijks door deze minimaal 10 minuten in gekookt water te leggen
 8. Vervang de lenshouder elke drie maanden
 9. De contactlensvloeistof moet dagelijks vervangen worden, ook al gebruikt u de lenzen niet dagelijks
 10. Vermeld op de vloeistofles wanneer u deze geopend heeft en gooi deze weg na de voorgeschreven periode
 11. Stop tijdelijk met het dragen van contactlenzen tijdens periodes van verkoudheid, griep en infecties in het algemeen

Lenzen en Hooikoorts

De hooikoorts periode begint in Maart en eindigd in Oktober. In deze periode hebben mensen last van hun ogen. Dit betreft zowel lens -als NIET lensdragers. Veel voorkomende klachten zijn jeuk, irritatie, tranende ogen en rode ogen. Het is altijd verstandig om ons te bezoeken zodat we u een passende oplossing op maat kunnen geven.

Kijkgenot zonder montuur!

Contactlenzen scheelstand

Regelmatig bezoeken kinderen onze praktijk i.v.m. scheelstand van de ogen. Vaak ligt een hoge refractie sterkte hier aan ten grondslag, waardoor een bril met dikkere plus glazen onvermijdelijk is. Ook contactlenzen kunnen in dit geval oplossing bieden. Contactlenzen trekken net zoals een bril de ogen recht.

Het voordeel is enorm. Kinderen hebben een veel vrijer en vertekeningsvrij beeld. Daarnaast voelen de kinderen zich ook veel zelfverzekerder. In de afbeelding hiernaast kunt u door middel van de 'voor' en 'na' resultaten zien hoe groot de verschillen zijn na het aanmeten van de juiste bril of contactlenzen.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen bij scheelstand van de ogen? Kom dan langs bij Paul Block optiek in Eijsden!

Heeft u meer informatie nodig, of wilt u eens een nieuw type contactlens testen? Geen probleem, wij staan voor u klaar!Top