paul-block-optiek-slide-brillenglazen-iscription-1

Comfortabele i.Scription® brillenglazen van ZEISS

Normaal wordt bij de verbetering van brillenglazen steeds een klein stapje genomen. Nu maakt ZEISS een grote sprong voorwaarts. i.Scription® brillenglazen vormen een geheel nieuwe manier van werken in de optiekbranche. Zowel de oogmeting, berekening van de correctie als de productiewijze van brillenglazen zijn revolutionair verbeterd. 

Met al deze meetgegevens wordt een uniek, persoonlijk glas gemaakt dat verder gaat in de beeldcorrectie dan ooit tevoren. Met i.Scription® brillenglazen: 

  1. heeft u in de schemering of nacht geen last meer van lastige reflecties of lichtkringen.
  2. ervaart u een beter contrast.
  3. gaat u veel helderder zien omdat zelfs de kleinste foutjes in alle lichtomstandigheden worden gecorrigeerd.

Dit wordt mogelijk omdat met i.Scription® brillenglazen een veel gedetailleerder beeld op het netvlies komt. Uw hersenen hoeven niet meer hard te werken om scherp te zien. U kijkt comfortabeler met een beter resultaat.

Na de oogmeting kan uw opticien laten zien hoe goed uw ogen zien zonder een bril, met een normale bril en met een bril met i.Scription® brillenglazen. Zo beleeft u zelf het effect: i.Scription® omdat het beste nog beter kan. Hoe werkt i.Scription®?

De ontwikkeling van i.Scription® is het resultaat van jarenlange ervaring van Carl Zeiss Vision in de optiek. Vooral de toppositie in instrumenten voor oogchirurgie en microscopen hebben geholpen deze nieuwe technologie te ontwikkelen.

Voor i.Scription® brillenglazen wordt de oogmeting aangepast:

Niet de gebruikelijke twee, maar juist alle zeven relevante afbeeldingsfouten van het oog worden gemeten 
de afwijkingen worden voor het eerst over de gehele openstaande pupil gemeten een speciaal nieuw meetinstrument is ontwikkeld dat met een minieme, ongevaarlijke lichtstraal de kleinste afwijkingen van het oog meet binnen 30 seconden. 

Het resultaat van deze extra meting is een oogprofiel van beide ogen. Hiermee kunt u zien hoe goed uw oog presteert zonder bril, met normale bril of met i.Scription® brillenglazen. Een voorbeeld hiervan staat aan de rechterkant afgebeeld namelijk door weer te geven hoe uw ogen een punt zien. 

Door alle afwijkingen van het totale oog mee te nemen wordt een uniek, persoonlijk glas berekend dat verder gaat in de beeldcorrectie dan ooit tevoren. Afwijkingen worden niet meer vastgelegd met kwartwaarden, maar in hondersten! Een afwijking als -1.75 wordt nu bijvoorbeeld -1.63. Bij de plaatsing van de glazen voor uw ogen moet de opticien gebruik maken van de nauwkeurige Relaxed Vision centreer Terminal. Alles bij i.Scription® brillenglazen maakt gebruik van high-tech en de laatste inzichten.

Tijdens schemering en 's nachts kijkt u anders met uw ogen dan overdag, omdat mensen dan een grote pupilopening hebben om zoveel mogelijk licht binnen te laten. Met de bestaande methode voor oogmetingen kan geen passende oplossing worden aangeboden voor slecht zicht 's nachts: 

  1. ten eerste wordt de gemiddelde omstandigheid (overdag) gecorrigeerd.
  2. ten tweede wordt alleen op het centrum van de pupil gemeten.
  3. ten derde spelen op grote, open pupillen meer soorten afwijkingen een rol dan traditioneel gemeten kunnen worden. De i.Scription® meting lost dit probleem wel op door wel te meten met een grote pupilopening en alle relevante oogfouten te meten.

De i.Scription® meting lost dit probleem wel op door wel te meten met een grote pupilopening en alle relevante oogfouten te meten. Doordat met i.Scription® brillenglazen het beeld veel gedetailleerder is, hoeven uw hersenen niet meer hard te werken om scherp te zien. Een beter beeld met minder moeite: weg met de vermoeidheid door net niet scherp zien. i.Scription®, omdat het beste nog beter kan.

Maak een afspraak


Top